teisipäev, 17. oktoober 2006

Teistele

Messil Laps ja Pere telliti mult üks müts. See on tegelikult täpselt samasugune nagu see müts, mille ma veebruaris juba tegin, kui varjukudumist esimest korda harjutasin. Erinevus on ainult selles, et vaja oli väiksemat mütsi ja paksemat, tegin samadest lõngadest (mingid villasegused lõngad on, nime ei tea, kogust ammugi mitte), ainult et kahekordselt siis. See varjukudumine on tegelt ikka lahe, kindlasti kunagi proovin veel endale ka midagi teha, võibolla võtaks isegi midagi suuremat ette, nt kampsuni või vesti vms.
Teine asi, mis ma viimasel ajal kellelegi teisele olen teinud, on üks suur heegeldatud kott (laius 45 cm, kõrgus 30 cm). See on heegeldatud täispuuvillasest lõimelõngast (kasutatakse kaltsuvaipade kudumisel) heegelnõelaga nr 3, kogusest, taaskord, ei tea midagi. Tegemist on sellise ümbriku-tüüpi kotiga, mustriks on erinevad heegelkirjad Heegeldamise piiblist (üles-alla heegelkiri lk 65; paaris poolsammaskiri lk 64; säbarkiri lk 83; nupud, nagu on õpetatud lk 33), sanga heegeldasin kinnissilmustest.
Hetkel on mul töös vähemalt 5 erinevat asja, mõned neist juba jõuluvana kotti, nii et neist ei kuule te enne aasta lõppu midagi ;) Ka Sooja Kingituse osas on edasiminekuid, nimelt mõte on olemas ja lõng ka ostetud, ainult tegemiseni ei ole veel jõudnud, vaja enne mõned asjad valmis teha, viimasele minutile ma kindlasti asja ei jäta, aga kiirustama ka ei hakka :)

4 Comments:

At 5:40 PM, Anonymous Anonüümne said...

Küll on ikka suur peen töö ära tehtud! Hakkasin ise ka suvel linasest lõngast kotti heegeldama, aga ainuke sobiv variant tundus selline, kus sai kasutada kahekordset lõnga.Siis oli tal parajalt paksust ning töö edenes ka.

 
At 7:53 AM, Blogger Maret said...

Kiidan minagi kotti - selline mõnusalt naturaalne. Ja tõsine töö selle taga. Tubli oled, Aet :)!

 
At 10:57 AM, Blogger Aet said...

Tänud!
Üllataval kombel ei võtnud selle koti heegeldamine sugugi väga kaua aega, neid mustreid oli kohe mõnus heegeldada, kui oleks tavaline kinnissilmuste või sammastega pind olnud, oleks tõenäoliselt kauem läinud :)
Sangaga on jah see paha asi, et venib välja, sinna peab voodri alla õmblema, muud võimalust ma eriti ei näe, eriti kui nii suur kott on, mis palju mahutab.

 
At 12:27 AM, Anonymous Anonüümne said...

mullegi meeldib see kott väga :)

 

Postita kommentaar

<< Home