reede, 18. aprill 2008

Nico kleit

Kuigi kleit tütrele sai valmis juba päris mitu aega tagasi, läks viimistlusega pisut aega, nagu ikka. Nööpide (Hobipunktist) ja paela ostmine ja eriti veel nööpide õmblemine on minu jaoks endiselt see kõige keerulisem osa iga asja tegemisel :). Aluskleidi õmblemise peale ei hakanud mitte mõtlemagi, selle palusin Ingridil õmmelda. Suured tänud sulle!
Kleit on heegeldatud raamatus "Vintage Crochet" ilmunud õpetuse järgi (see raamat peaks kirjastuselt Koolibri varsti ka eesti keeles ilmuma ;)), väikeste muudatustega. Esiteks tegin motiivide alguse pisut teisiti, et alguse lõngaots kohe töö sisse peituks (originaalis on motiivi algus na hõre ja siis oleks tulnud seda otsa seal eraldi peita). Motiivid ühendasin kohe töö käigus, no ei näe mõtet aja ja lõnga ja närvide kulutamisel motiive kokku õmmeldes.
Kehaosa tegin erinevalt juhisest ühes tükis, seljale nööpkinnise, samuti muutsin käeaugukaarte kahandamist (originaalis on väga sakiline see kahandus, raamatu fotodelt on ka näha, et varrukad väga kenasti neil kaartel just ei istu). Lõpuks otsustasin ka varrukad teisiti teha, heegeldasin need palju lühemad ja otse käeaugukaartele.
Lõngaks oli Novita Kotiväki ja heegelnõel nr 3, lõnga kulus 1 tokk ehk siis 200 g.

Sildid:

6 Comments:

At 3:06 PM, Blogger Krentu said...

Tõeliselt ilus! Peen ja kaunis töö :)

 
At 9:48 PM, Blogger Terje said...

Appi, kui armas, stiilne ja maitsekas. Ja kui plika kasvab, teed aga alla motiive juurde

 
At 10:50 AM, Blogger LIINA said...

Imeilus, nii kleit kui tütreke!

 
At 3:46 PM, Blogger Aet said...

Aitäh :)

 
At 8:00 PM, Blogger Koduhaldjas said...

... ja tähtis päev saab varsti tulla. on ikka ilus küll vaadata, kui lapsel seljas!

 
At 6:56 PM, Anonymous Anonüümne said...

Wow.effektiga kleit :) Suurepärane ja tütreke väga kaunis :)

Inx

 

Postita kommentaar

<< Home